Båden der kæntrede.

Først et lille tilbageblik. Året 2018 var året hvor to lærere, med fingeren på pulsen, Berit Kjølhede, der virkelig er/var? en kapacitet med mange års erfaring og Anna Margrethe Gude ikke frygtede, at Aakjærskolen skulle blive en ny version af Dalgasskolen. De to lærere så ingen problemer med overvægt af tosprogede elever i en klasse, men derimod som en ressource. De to lærere skulle nok gøre deres til, at det lykkedes. Skal det forstås sådan, her har vi at gøre med en international skoleklasse? Noget som danske forældre burde være taknemlige for? De burde måske endda evig skamme sig over, at sige nej til et sådant tilbud?

Begge lærere mente på daværende tidspunkt, at Aakjærskolen var på forkant med tingene. Men hvordan kunne det så gå så grueligt galt?

   Skive kommunes chef for skole- og dagtilbud Jens Kvist troede, at der var faldet ro omkring Aakjærskolens udfordringer vedr. det store antal af tosprogede elever til den nye 1. klasse. Som chef for disse tilbud skal man ikke tro, man skal vide. Når man læser, at forældre har kæmpet til det sidste, men har savnet handlekraft hos ledelsen. Er der så ikke noget, der er forsvundet under radaren hos ledelsen? Jens Kvist udtaler, at ”Båden er kæntret” til det kan jeg så sige ”Et er et søkort at forstå, et andet er skib at føre” Er der kompetente folk på broen? Kaptajnen er Jens Kvist, og 1. styrmanden er skoleleder Lars Kirk. Skuden sejler åbenbar, som vinden blæser. Nu forsøger man så, med den seneste beslutning, som ikke engang var et punkt på dagsordene, at holde den synkende skude fri for vand. Med hvilken begrundelse, fra udvalget, var dette ikke et fast punkt på den dagsorden, der skulle behandles 14. august? Som borger, der er interesseret i lokalpolitik, er dette langt fra i orden. Jeg har ingen anelse om hvilke politiker der deltog, og hvad de enkelte medlemmer evnt. havde af meninger til denne sag. Uden jeg ved det, så forventer jeg da, at mindst et af medlemmer talte med store bogstaver. Nu er det jo langt fra første gang, at noget sådan foregår i Skive kommune. Hvem husker ikke den nuværende socialdemokratiske viceborgmester Peder Christensen, da han efter et tilsvarende møde meldte ud, på hele økonomiudvalgets vegne, var der ikke nogen, der ville tale med en bestemt journalist ved Skive Folkeblad. Bagefter blev han undsagt af de fleste andre medlemmer, for det havde de aldrig sagt. Noget sådan er ikke holdbart i et demokrati. Den person, der er Skive kommunes Borgmester, skulle om nogen sørge for, at der var ordentlighed i sagsbehandlingen, men det sejler i Skive kommune. Heller ikke dokument numre kan de holde styr på.  Spørgsmålet er, om ikke den seneste beslutning, at fortsætte eksperimentet, er taget alene med det formål, ikke at tabe ansigt politisk? Eller er det for at behage muslimerne? Det eneste man opnår med denne løsning er, at danske forældre i større udstrækning end nu, vælger en anden skole til deres børn. På samme måde som Statsminister Mette Frederiksen gør. Og derved bliver det som muslimerne ønsker det. En dansker fri skole. Ligesom de ønsker svømning kun for muslimske piger. Man lærer tydeligvis ikke af tidligere tiders fejl, og rapporter bliver tilsyneladende makuleret. I dette tilfælde behøver man ikke lede længe, før der kan læres af tidligere tiders fejl. Løsningen står allerede i Rapport Dalgasskolen punkt 2. Selvom der er investeret massivt på Aakjærskolen, er det jo slet ikke nok.

Ghetto også i Skive midtby? ” ingen tvivl om, at der ligger udfordringer og venter i de kommende år, da flere vuggestuer og børnehaver har store koncentrationer af tosprogede” Islam fortrænger danskere fra boligområder, skoler og det offentlige rum.

Når man læser hvilke personer, der er med i feks. arbejdsgrupper og skolebestyrelser, er det mit indtryk, at forældre til tosprogede elever brillerer ved deres fravær.

Fordi et Folketing ikke har formået, at passe godt på Danmark igennem de sidste mange år, så bliver hver enkel dansker nødsaget til, selv at vurderer hvad der er bedst for deres børn. Så min opfordring er, hvis man vil det bedste for sine børn, så flyt dem langt væk fra skoler/kommuner der ikke forstår alvoren. Andet vil være at spille hasard med børns muligheder.

PS.

Fra 1. januar i år og til 1. juli steg befolkningstallet i Danmark med 8.380 personer. Af dem udgjorde danskerne 955 personer. Mens personer af ikke vestlig oprindelse udgjorde ikke færre end 5.055.

   Hvem husker ikke den meget omtalte migrationspagt fra Marrakesh? Nu forlyder det fra EU kommissionens juridiske tjeneste, at det som Lars Løkke skrev under på i december 2018, alligevel forpligter Danmark til at tage imod flere migranter, stik imod det, som et stort flertal i folketinget fortalte os danskere. Hvis dette viser sig at være rigtigt, så kan det kun opfattes som en bevidst/dansk fjendtlig handling fra de partier, der har sympati for den udvikling der foregår. Ført an af Lars Løkke, Mette Frederiksen og Morten Østergaard.

Erik Mortensen

Kybehuse 153 Vile – 7870 Roslev.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *