Det skal Borgmesteren jo sige. Julebelysningen i Skive By, Skive Folkeblad 31.10.18 – side 5.

Med udgangspunkt i Borgmester Peder Christian Kirkegaard (V) forklaring i Skive Folkeblad 31.10.18 – side 5.

Havde Borgesteren som jeg, bedt om aktindsigt i den famøse sag, om det kæmpe store beløb der gives til Julebelysningen i Skive By, er jeg overbevist om, at piben havde fået en anden lyd, hvis han turde?. Men nej, vennerne skal man værne om. For Borgmesteren og Skive Byråd er der stor forskel på, hvem man gerne vil please.

Som Borgmesteren udtaler, blev sagen tilbagesendt til Byudviklingsudvalget med anmodning om, at belyse, hvorledes der er indhentet tilbud og hvad der er begrundelse for valget.  Sagsbehandler Camilla Bang skriver derefter følgende til Skive handel ved Handels- og Centerchef Henrik Lindbjerg: ” Hej Henrik-Som du ved, blev der efterspurgt oplysninger om alternativt tilbud til Økonomiudvalgsmødet i tirsdags. Udvalget besluttede, at sagen Tilbagesendes til Byudviklingsudvalget med anmodning om at belyse, hvorledes der er indhentet tilbud og hvad der er begrundelse for valget. Økonomiudvalget har mere konkret bedt om en redegørelse for tilbudsindhentning, hvem er spurgt hvilke kriterier er der valgt/fravalgt efter- og deri også svar på, om der er spurgt lokal leverandør og hvorfor vedkommende ikke var konkurrencedygtig. Kopi af tilbud er derfor ikke nok, der skal laves en egentlig redegørelse og uddybning fra Skive Handel. Du bedes derfor indsende en redegørelse med ovenstående oplysninger senest onsdag den 19.9 kl. 10 – så vil ansøgningen blive genbehandlet i Byudviklingsudvalget og efterfølgende i Økonomiudvalget.” citat slut. Det de her beder om burde for længst have været hos Skive Kommune da man første gang så på ansøgningen.

30 minutter før udløbsfristen bliver der så sendt en mail fra Henrik Lindbjerg. ”Hej Camilla-Jeg har vedhæftet dokumentet til ØK på Skive Kommune.

”Det er godt nok svært at komme med nøjagtige tal, når de 3 tilbud er så forskellige på materialer og forslag. Jeg har på bedste evne kommet frem til de tal, som i ser i oplægget. JADA kr. 1.448.796.00 ca. MK kr. 1.624.800.00 ca. Optima Belysning kr. 1.552.160.00 ca.-På de produkter som Optima IKKE har med ift. JADA, er jeg gået ud fra den samme pris. Jeg har også skrevet tal, uden at begynde og dele op og sammenligne…..og alligevel ikke JADA: 1.490.000.00 Optima: 1.200.000.00 (der er meget mere med i JADA`s tibud) MK: 2.479.000.00 (uden privat bygninger og kommunale bygninger)-Det er svært at sammenligne-Med venlig hilsen Henrik Lindbjerg Handels- og Centerchef.”

Det slap han nemt og elegant fra. Men ærlig tror jeg ikke, han var med denne redegørelse. Når han bla. nævner, at det vindende firma, har mere med and andre. Hvorfor nævner han så ikke Optima Belysning på andre områder, har mere med end det vindende firma? Tallene harmonerer ikke med de tal, jeg har fået via min aktindsigt. Og hvorfor mangler der vigtige oplysninger fra det lokale firma? Oplysninger som Kommunen erkender ikke er sendt fra Skive Handel.

Borgmesteren udtaler, Skive Kommune har ikke haft noget med udbuddet at gøre, men har alene valgt at støtte op om ”Ren Jul i Skive” Ja, det fremgår også tydeligt med den sagsbehandling, der er foregået. Men er det i orden? Nej, selvfølgelig skal der en ordentlig sagsbehandling til. Og ikke bare strø om sig med kommunale kroner, som det her er sket med den indrømmelse fra Borgmesteren. Man kunne også spørge Borgmesteren om, ud fra hvilket kendskab og faglig indsigt, kan du udtale dig om et ”Ansvarligt valg af julebelysning”? Borgmesterens fine ”skål taler” om hvor vigtig det er at handle lokalt er nu pist forsvundet. Kommunens borger kan med dette også glemme, at tage lokal handel med i Deres overvejelser når der nu skal handles julegaver.

 

Erik Mortensen

Kybehuse 153 – Vile 7870 Roslev.

 

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *