Diabetikere i Skive kommune

Nu bliver der igen skrevet meget om den afvisende holdning, politikerne i Skive kommune har overfor borger, der let kunne hjælpes til en bedre hverdag.

I 2016 blev der i Skive Folkeblad skrevet om denne nye og meget bedre måde, at måle blodsukkeret på hos diabetespatienterne. Da var det også journalist Peter Welander, der dækkede dette emne. Da det ikke fremgår af de artikler, der nu bliver skrevet, tillader jeg mig hermed at gøre opmærksom på dette. Mest for at fortælle, at flere af de politikere, der den gang totalt afviste, at hjælpe, stadigvæk er i Byrådet, og i selv samme udvalg, hvor jeg som medlem af udvalget, dengang foreslog, at Skive kommune skulle skære igennem, ligesom andre kommuner gjorde og påtage sig ansvaret for at bevilge de nye prik frie målere. Altså, næsten 4 år hvor kommunen ikke har villet imødekomme, til alle med behov, noget så godt som den prik frie måler. Men de påtænkte skattelettelser, det er noget politikerne vil have, kan jeg forstå.

Den gang sagde Borgmester Peder C. Kirkegaard ”Vi er nødt til at afvente den højeste ekspertise i Ankestyrelsen og Sundhedsstyrelsen” efter det, har Skive kommune fundet på mange andre undskyldninger for ikke at hjælpe kommunens borger. Fakta er, at dette her rager kommunes lokale politikere en høstblomst. For som der blev skrevet den gang og nu kan kommunen, hvis de vil, bevilge prikfri målere. Med politiker som Anders Bøge fra SF, der ikke kan overskue eventuelle konsekvenser, hvis man som politiker gjorde det, der lå ens hjerte nær og i en sådan situation, blæste på anbefalinger fra kommunens embedsmænd, ja så sker der intet. Tænk lige på den verserende sag mod Inger Støjbjerg, der helt sikkert gjorde det, der var bedst for, at beskytte barnebrudene. Hun gjorde det sikkert, fordi det lå hendes hjerte nær. Anders Bøge og resten af byrådet kunne, men ville ikke.

Netop den tilgang, at sætte borgerne foran systemet, burde man gøre i flere tilfælde. Hvis der er tvivl om, hvem der skal betale et hjælpemiddel, så skal den der myndighed, der har tættest kontakt til borgeren, uden vider udlevere det, så må parterne bagefter finde ud af, hvem der skal dække den lille udgift.

Erik Mortensen

Nye Borgerlige

Kybehuse  – 153 – 77-870 Roslev.