Ditte Staun.

Jeg har som tidligere byrådskollega med Ditte Staun ytret mig negativ her i Skive Folkeblad vedr. Skive kommunes Borgmester Peder Christian Kirkegaards håndtering af de oplysninger han er blevet bekendt med. At han som borgmester henviser Ditte Staun til civilretlige domstole, mener jeg ikke er i orden. Det er ikke den fremgangsmåde andre kommuner ønsker at bruge. De tager sådanne henvendelser mere alvorlige. Denne passage i mit svar fra Borgmesteren, blev ikke omtalt i Skive Folkeblad, jeg finder som sagt Borgmesterens håndtering ret kritisabelt.

Mit udgangspunkt for at blande mig i debatten var den TV udsendelse hvor Ditte Staun siger, at hun blev krænket, da hun var medlem af Skive Byråd. Efterfølgende forklare hun så bla. til Skive Folkeblad, at det var et Byrådsmedlem, der havde udsat hende for disse krænkelser, ja så er personalet jo frikendt. Men Ditte Staun, du burde sige hvem det var, der gjorde det, eller også skulle du have holdt din mund. Selv om Borgmesteren ikke i første omgang tog debatten alvorligt, er der alligevel nu sat drøftelser i gang i Skive Kommunes samarbejdsudvalg.

Jeg beklager gerne, at jeg har kritiseret Skive Folkeblad for ikke, at have spurgt alle de kvindelige Byrådsmedlemmer, for det var åbenbart ikke korrekt.

Ditte Staun må åbenbart være én af dem, som mænd føler trang til at krænke. For som hun selv oplyser ud over krænkelserne i Skive Byråd, har sådanne krænkelser forfulgt hende, næsten lige meget hvor hun var. En kendt journalist, et par lokale, nationale og op til flere EU politiker og lige fra direktør til samarbejdspartner. Jo, Ditte Staun må jo have været et jaget bytte. Har hun nogensinde gjort nogen personer der kunne hjælpe hende opmærksom på dette?

Sidst men ikke mindst, så undre det mig meget, at Borgmester Peder Christian Kirkegaard ikke, da han læste Skive Folkeblad, helt tilbage 29. august 2020 greb ind og lavede en undersøgelse, ved han hvem det er? Dækker han over en krænker? Og hvorfor stillede Skive Folkeblad ikke den gang de kritiske spørgsmål til kommunens Borgmester? Eller har jeg overset noget i avisen? Og nu da de har spurgt én tidligere Borgmester, var det så ikke også nærliggende at spørge Per B. Jeppesen, som tidligere Borgmester og nu værende byrådsmedlem?

Et er at Borgmesteren ikke har set indslaget i TV MidtVest, men at læse Skive Folkeblad er en pligt.

Erik Mortensen, Spidskandidat for Nye Borgerlige