Flygtningelejr/Bosættelse.

Nikoline Linnemann Prehn (NLP) er en af de udvalgte til, at skrive i Jyllands-Posten.

”Ugens udvalgte” skrev i Jyllands-Posten søndag den 24. februar om sit besøg i en flygtningebosættelse (ikke flygtningelejer) i Uganda. I hendes artikel er der begrebsforvirring, et sted gør NLP meget ud af at fortælle, i Uganda bor flygtningene ikke i ”lejre” men i bosættelser, et andet sted talte hun med en fra det ugandiske parlament der var repræsentant i flygtningelejren.

 Jeg læste artiklen sådan, at det var noget Danmark kunne efterligne. Danmark skal i stedet sende økonomisk støtte til de nabolande, hvor en flygtning naturligt ville flygte til. Det var på tætteste hold NLP oplevede livet i en Ugandisk flygtninge bosættelse. Hun så hvordan hverdagen udspillede sig, var med til at bygge lerhuse og pleje afgrøder i markerne. Handle ind på markedet og lave mad. I den bagende sol fulgte hun en ung mand rundt i marken, hvor han omhyggeligt fjernede ukrudtet med de bare hænder, så afgrøderne kunne vokse sig store og en dag høstes og sælges på markedet.

Den unge mand var flygtet fra nabolandet Sudan, sammen med sin yngre søster og sin bedstemor. Hans mor blev dræbt, men hans far blev tilbage, for at kæmpe for sit fædreland. Det skinner i gennem, at NLP godt kunne ønske sig, at flygtninge blev spredt over alle verdens lande. Men, som det fremgår af artiklen, ser det det ud til, at det som bla. Nye Borgerlige ønsker, nemlig, at vi bør hjælpe i nærområderne, er den rigtige vej at gå. Pengene strækker bedst, når der hjælpes i nærområderne. Andre fordele er, at flygtningene er i Deres egen kultur, fri for de lange flygtninge rejser og ingen bagmænd tjener på deres elendighed. Mange lande bliver fri for, at modtage flygtninge, som aldrig nogen sinde falder til feks i Danmark. Vi bliver fri for alt den ballade der opstår, når der kommer flygtninge til landet. Fri for at tænke på, at Danmark på sigt kan blive domineret af musslimer og Deres tro. NLP skriver til sidste ”Vi bliver nødt til, at erstatte stramhed, egoisme med humanitet. At hjælpe andre i nød er almindelig menneskekærlighed”. Ja, men ikke på bekostning af den ødelæggelse det giver.

Nikoline Linnemann Prehn skriver, at hun følte, at det var pinligt at være fra Danmark. Uden for vores grænser har de for længst hørt om vores umenneskelige, stramme tilgang. Modsat NLP føler jeg det pinligt, at der er dansker, der endnu ikke har set, at det land, som mange af os dansker holder af, stille og roligt, er ved at blive ødelagt af personer, som NLP og venligboere, partierne Radikale, Enhedslisten, SF og Socialdemokratiet. Ja, stort set hele det samlede Folketing i gennem 40 år. Nej, det er for længst nået uden for Danmarks grænse, at den nye flygtning politik er en nødvendighed, hvis Danmark skal bestå. Men, måske er det for sent?

Så derfor skal der hjælpes i nærområderne.

Erik Mortensen

Sælger

Kybehuse 153 – Vile – 7870 Roslev.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *