Global el/varme-regning

Erik Mortensenspidskandidat til Skive Byråd Nye Borgerlige

Min vindmøllepark for et atomkraftværk! Nu kommer regningen for den fanatiske klima- og dommedagsreligion, som vi er blevet hjernevasket med i over en generation. Hvornår slår det igennem i medierne?

Journalisternes søforklaringer. I medierne får vi serveret en hel masse hændelige uheld, som tilsammen har ført til energiprisernes lodrette himmelflugt: Vinteren i 2020 var meget kold (aha?). Dette års sommer var meget varm jJavel!), og derfor var der ikke nok vand i de norske elve (nåda!). Der var også varmt i Asien, hvor de skruede op for klimaanlæggene (Frås!). Endelig var der overraskende mindre blæst til vindmøllerne i Nordsøen (pokkers!). Og drejer de endelig rundt, har vi ikke teknologi til at oplagre strømmen (hvad?). Asiaterne har desværre købt den flydende naturgas fra Qatar for næsen af os (ærgerligt!). Og nu er vi i lommen på Putin, som strammer hanen med naturgas (øv, hvor lusket!).

Men det bliver alt sammen forklaret i Danmarks Radio som børnesygdomme og vokseværk: Giv tid, giv tid. Hvad vi ikke får fortalt, er, at var det ikke for EU’s blodige kvote-beskatning af kul, olie og naturgas, samt nedlæggelsen af sunde kernekraftværker, så ville vi europæere have kunnet møde de energikrav, som forudsigeligt ville opstå efter Corona-krisen, og som netop skulle have hjulpet os på fode igen.

I stedet nedlægger man gasfelter i Holland, land efter land siger nej til at udforske nye olie- og gasfelter, og de kernekraftværker i Tyskland, som skulle have bakket Danmark op i mangelsituationer, eksisterer snart ikke, hvorfor vi nu lader vores elbiler op med brunkul.

En privatøkonomisk fidus. Alle småsparere bør allerede nu sætte deres penge i firmaer, der producerer kabeltromler, forlængerledninger og benzingeneratorer. Selv overvejer jeg at købe en 10.000 W-benzingenerator i Harald Nyborg. Hvis jeg boede i København, skulle den stå og hoste nede på Kapelvej fra årle morgen, hvor jeg vil afkræve Nørrebros klimatosser en blodig pris for at stemme rødt og grønt, når de om morgenen skal have ladet deres patetiske plug-in-hybridbiler op til 40 kilometers snøvlende kørsel. Hvis altså, de til den tid overhovedet kan komme ud af København; for snart skal fortove og kørebaner hugges op (igen), når der skal nedlægges tusindvis af kilometer kabler til el-opladere, som kraftværkerne nu forudser, at de slet ikke kan fodre med strøm.

Men dernæst melder det spørgsmål sig, om de ulykkelige ejere overhovedet har råd til at lade bilen op?

For nu kommer regningen. Selv ikke Danmarks Radio kan slippe for – mellem sine sædvanlige tophistorier om spisevægring, overspisning, snustobak, stress, mobning og selvskader – at ud klemme den kendsgerning, at borgerne i det meste af Europa allerede nu står med en gloende varm regning i hånden, og dertil, om kort tid med iskolde fødder. Ganske vist kan vejreksperterne ikke levere en pålidelig vejrudsigt for fem dage, mens de skråsikkert spår om vejret femhundrede år fra nu; men de har desværre nok ret, når de med belæg i statistikken hævder, at denne vinter bliver lang, mørk og hård.