Hvem bestemmer en overskrift?

Ja, hvem bestemmer egentlig en overskrift på et læserbrev som ønskes bragt i Skive Folkeblad? Gør Skive Folkeblad?. Når jeg vil lave et enkelt læserbrev, hvor jeg personligt ønsker, at fremkomme med mine meninger, så betyder en overskrift for mig meget. Det ved vi jo feks. fra de avisreklamer, der står uden for en butik, der sælger aviser og ikke at forglemme forsiderne på en avis.

Jeg har aldrig konfronteret Skive Folkeblad med denne undren. Skive Folkeblad havde i mit sidste læserbrev ændret min overskrift som var ”Knud Bjerre – fup og mere fup” til ”Knud Bjerre og habilitet” Det var et svar til Knud Bjerres læserbrev, hvor hans overskrift var ”Julebelysning – fup og fakta” Denne overskrift var der ikke redigeret i, hvorfor ikke? Når jeg bruger ordvalget i min overskrift, er det fordi jeg mener det, ja, jeg dokumenterede det endda. Skive Folkeblad redigerer sikkert ikke i en overskrift hvis de ikke har retten til det og i bund og grund ”fred være med det” men jeg undre mig bare meget. Jeg har stor forståelse for en avis vaskeligheder, det kan være en balancegang. Og i sær for Skive Folkeblad, der gang på gang bliver konfronteret med trusler/ubehageligheder fra Kommunes magthaver. Jeg glemmer jo ikke sent den trussel, der sidst kom fra Skive Kommune, der via det Radikale medlem i Byråd/økonomiudvalget og på det tidspunkt også formand for Skive Folkeblad Bent Dyrberg. Ja, og ikke at forglemme det socialdemokratiske medlem også af Skive Byråd politibetjent Peder Christensen, der misbrugte sin viceborgmester post til at fremkomme med en ytring om, at økonomiudvalget havde besluttet ikke, at ville udtale sig til en bestemt navngiven journalist på Skive Folkeblad. Jo, det er en balancegang for Skive Folkeblad som i bund og grund gør det rigtig godt, men en undren har jeg jo lov til at have. Men så er det jo godt, at en person som mig, der er opvokset i et hjem, omgivet af lokalpolitiker, har mulighed for selv, at ytre mig og advarer om politiske beslutninger/rævekager, sporerne skræmmer.

I den aktuelle sag i mine sidste læserbreve, der omhandler julebelysningen i Skive by, kunne jeg måske godt have ønsket, at det havde været Skive Folkeblad der, havde bedt om aktindsigt og fremkommet med nogle synspunkter. Men sådan skulle det ikke være. Men det er der sikkert også en forklaring på.

Erik Mortensen

Kybehuse 153 – Vile 7870 Roslev.

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *