Juleudsmykning i Skive.

Juleudsmykningen ved byens indfaldsvej er nu droppet og hvorfor?

Starter med, at Skive Handel bliver bedt om, at lave forslag til belysning ved indfaldsvejene og ved skøjtebanen, og det SKAL signalere JUL, og det skal stå i vejsiden. Så langt så godt, firmaer kommer med deres bud, uden omkostninger for Skive kommune og Skive Handel, KUN udgifter for de firmaer der blev bedt om, at komme med forslag. Hvad sker der? Udvalget for teknik og miljø vedtager på deres møde den 29. august, at projektet skal udvikles til en LYSFESTIVAL i stedet for ren julebelysning, hvorfor? Er det for at imødegå kritik fra muslimerne i Skive?

   Efter at professionel designer var kommet med det, som kommune havde bedt om, nemlig julebelysning, så kan man læse, at på mødet i Teknik- og miljøudvalget den 8. oktober anbefaler, ud fra en skitse som kun er til at grine af, se Skive Folkeblad side 9 fra den 12. oktober, at det er den løsning, der skal arbejdes efter. Denne gang er det Søren Vester, der har slået nogle intetsigende streger som forslag, men nok til at overbevise de vise mænd/kvinder i udvalget om, at det er det de vil have. Udgift kr. 25.000. Hvorfor eftersøgte Skive kommune ikke andre med samme talent til opgaven?

   Efter at Skive kommune nu har overtaget opgaven efter Skive Handel, skal det nu i udbud, men hvilket? Så er der igen risiko for, at lokale udbyder bliver forbigået. Noget som gang på gang har vist sig, at kommunen ret ferm til.

Men det korte af det lange, så forstår jeg ikke, at man nu vil lyse op ved indfaldsvejen, uden det på nogen måde indikerer, at det er julen der nærmer sig. Det var jo det det hele startede med, men som nu fuldstændig er væk. Jeg læste, at de første rigtige forslag om julebelysning blev forkastet, da nogle mente, det virkede for Las Vegas-agtigt. Det lysshow der nu arbejdes på ligner mere eller mindre en ”Jens Jørgen Thorsens happening”.  Hvad med at beholde de gode gamle rigtige juletræer med ny energivenlige pære? Så kunne der måske også blive penge til at støtte julebelysnings projekter andre steder i kommune.

Apropos Las Vegas – agtigt. Hvad så med at fjerne de lysreklamer inde i byen, der ser ud til, at lyse meget mere end der er givet lov til.

Erik Mortensen

Kybehuse 153 – Vile – 7870 Roslev

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *