Kan/Vil Borgmesteren ikke ændre retning?

Han undersøger klager, men accepterer tingenes tilstand, som i den grad er forringelser for flere handicappede i Skive kommune. Selvfølgelig kan han, men han ønsker det ikke, sådan læser jeg tilbagemeldingerne fra den øverste chef, borgmesteren.

Borgmesteren giver ikke borgerne håb om forbedringer, selvom borgerne beviseligt oplever en forringelse i Deres hverdag. Nej, borgmesteren accepterer forvaltningens nedprioriteringer. Henholder sig til, at Skive kommune nu placerer sig på et neutralt og fornuftigt niveau. Hvad kan de borger, der får forringet Deres livskvalitet bruge denne formulering til? Intet. Skive kommune jagter første pladser, her kunne de virkelig gøre en forskel ved at blive nummer 1, i stedet henvises de til en blød mellem placering.

Så længe kommunens kerneområder ikke prioriteres højere, hvordan kan jeg som borger så tage imod Skive kommunes opfordring om, at fortælle andre uden for Skive kommune, den gode fortælling om Skive kommune? Opfordringen kan læses i ”Guide til Skive kommune” som lige er udkommet, og som skulle kunne hentes på Skive bibliotek, men ak en ansat på biblioteket kendte ikke noget til den, en anden vidste ikke hvornår de fik den. Så jeg printede den ud på Svanemærket papir. Guiden er, ikke trykt lokalt, noget som kommunen og andre bla. Skive Folkeblad og Skive handel opfordre os til at gøre, handel lokalt. Nej, den er såmænd trykt på Nørrebro i København, men ikke trykt på miljøvenligt Svanemærket papir. Det ville ellers have pyntet på helhedsindtrykket i en kommune med ”Rent liv” som er kommunens brand, der handler om, at skabe vækst og udvikling gennem grønne handlinger.

I guiden fortæller Borgmesteren om ”Danmarks bedste folkeskole”, om ungdomslivet, seniorlivet, arbejdslivet, businesslivet osv.. Det var her, der skulle have stået noget om service til ældre og handicappede, eller mangel på samme. Er det derfor, at dette liv ikke er fortalt på samme måde som andre kerneområder?

Erik Mortensen Spidskandidat for Nye Borgerlige, Skive