Kapitulation

Det er ikke Danmarks kapitulation den 9. april 1940 jeg vil berette om, men derimod om det lokale politi i Skive, SSP medarbejder, her i blandt politiker og gadebetjent Morten Enggaard, og det kommunale byråd, der har kapituleret overfor indvandre der nok selv skal bestemme. Vi er ikke kommet videre, alt er ved det gamle.

De har om nogen svigtet borgerne i Skive kommune på det groveste, det er ikke længe siden, at de selv samme, incl. byrådspolitiker og betjent Peter Hahn, fortalte at der var styr på det. Nu er Porschebandens medlemmer enten døde, sendt ud af landet? eller bag lås og slå. God morgen de herrer, igennem nattens mulm og mørke ser vi efterkommerne af disse frygtindgydende personer.

SSP betjent Morten Enggaard udtaler til Skive Folkeblad. ”Vi snakker meget om det i politiet”, snak gør det altså ikke. De unge skaber en utryg stemning i hele byen, lyder det fra samme person. Så længe det bare bliver ved snakken og uden konsekvenser hjælper intet. De unge indvandre har vundet. Dansker der møder dem i gadebilledet, må fortsat bukke og skrabe for disse mennesker for ikke, at blive chikaneret af dem. Ligesom under 2. verdenskrig hvor flere grupper af mennesker skulle gå til side, når de mødte herrefolket.

Nu kommer så det tragisk komiske i SSP medarbejder og politiker Morten Enggaards forklaring ”det hele skyldes det gode vejr” Hvad får skylden næste gang? ”De unge har været spærret inde hele vinteren, og nu skal der ske noget. Med det gode vejr kommer problemerne, og der opstår konfrontationerne, siger Morten Enggaard” Hvis dette står til trone, så spær dem inde igen.

Med denne beretning fra en by, der er ramt af angst og uro, kunne problemet måske løses, hvis der kom andre og mere kompetente personer til for at løse denne opgave, de der er ansat nu, har spillet fallit, de evner ikke opgaven. Fritidspædagoger med manglende kvalifikationer kan vi ikke bruge til disse opgaver.

Hvor har vi Borgmesteren henne i denne triste sag? Kom nu frem, også selv om der ikke er en snor der skal klippes over.

Erik Mortensen, Spidskandidat for Nye Borgerlige Skive