Legeplads på Fjorden.

Denne succes risikerer at blive en fiasko, fordi man fra politisk side ikke stiller de nødvendige krav, til de bevillinger, man i nogle kredse deler rundhåndet ud af.

I 2016 blev der bevilget kr. 50.000 som et tilskud til etablering af denne vandlegeplads ved Glyngøre. En kæmpe succes er det heldigvis blevet, skabt af mange frivillige timers arbejde, noget der altid har kendetegnet Glyngøres borgere. Sådanne frivillige projekter skal der værnes om. Så jeg håber ikke, at kommunen skal til at overtage noget som helst vedr. dette projekt. Kommunen skal efterkomme de frivilliges ønske om selv at varetage driften. Der var fra de frivillige fra starten lagt op til fri afbenyttelse. Dette kan man så overveje at ændre, men ikke med en entre pris på kr. 300.00, som er nævnt af Lotte Bodilsen i Skive Folkeblad. For mig lyder det også fuldstændig absurd bare at nævne et sådan beløb. Der nævnes 14-16.000 besøgende bare i dette år. I de 3 år legepladsen har været der, har der så rundt regnet været 35.000 besøgende. Hvis man nu fremadrettet (burde måske have været indført noget før) opkrævede bare kr. 10.00 pr. person, så ville man kunne købe helt nyt materiel hvert år. Det skal man selvfølgelig ikke, for dette beskedne beløb, vil der være penge nok til andre drifts udgifter fremadrettet. En indkrævningsmåde finder de frivillige sikkert nemt en løsning på. Så de kommunale 100.000 kr. som Goska Rasmussen med det samme gerne ville bruge, kan nu spares. Goska Rasmussen kunne i stedet, som den ansvarlige for kommunens turister, opsætte skilte for turisterne og kommunes borgers skyld, til denne og andre aktiviteter, men det ønsker Goska Rasmussen åbenbart ikke.

Tænk, at kommunen har bevilget kr. 170.000 til lege aktiviteter til en privat grundejerforening, som stort set kun benyttes af sommerhusejerne. Men en underskudsgaranti på kr. 50.000, der opfylder kommunens krav for noget sådan giver Skive kommunes økonomiudvalg afslag på. Her tænkes på den ansøgning der kom til kommune fra Foreningen ”Festivalscenens Venner”. Jeg var/er en stor fortaler for underskudsgarantier, var selv som lokalpolitiker i 2016 med til at drøfte det. Bla. fordi jeg oplevede den ene bevilling efter den anden til forskellige formål blev udbetalt til arrangementer man på forhånd godt vidste, gav overskud.  Men kan dette afslag hænge sammen med hvem man er og hvilket godt/dårlig forhold der er til kommunen? Det burde det ikke have, men jeg har nu mine tvivl. Også set i lyset af hvor positiv Goske Rasmussen er for ovennævnte.

Erik Mortensen

Kybehus 153 – Vile – 7870 Roslev.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *