Lokalhandel!

SkiveFolkeblad havde både onsdag og torsdag meninger om, at handle lokalt.

Onsdag, et læserbrev fra en ekspert i detailhandel Bruno Christensen fra Risskov. Torsdag, selveste chefredaktøren Ole Dall fra Skive Folkeblad. Jeg er fuldstændig enig med disse to personer, når det drejer sig om emnet ”handel lokal”. Brune Christensen kom vidt omkring med argumenter for, at handle lokalt. Han nævner, at der er behov for, at kommunens politiske ledelse gør borgerne opmærksomme på konsekvenserne ved ikke, at handle lokalt. De lokale politiker må iføre sig førertrøjen, når det gælder om, at kæmpe for bevarelse af byens butikker. Godt opråb fra Bruno Christensen. Men Bruno Christensen ved jo sikkert ikke, at i Skive Byråd/administration, gør de næsten alt for ikke at handle lokalt. Hvis han vidste det, ville han måske også have haft en kommentar til en sådan ageren. På samme måde hvis han havde kendt til Skive Handels opfordring til, at handle så direkte hos en producent som muligt. Det kunne feks. ske gennem nethandel. Den udmelding kom fra byrådsmedlem Knud Bjerre i forbindelse med indkøbet af Juleudsmykningen. Knud Bjerre, som er godt og grundig sovset ind i denne sag, hvor han fra start, selv burde have spurgt om sin habilitet.

   Ole Dall skriver i sin leder torsdag den 22. november bla. følgende ”Inspireret af detailhandel eksperten Bruno Christensen, der i går skrev her i avisen, vil det dog være relevant, at pege på, at hvis man vil sin egn det bedste- og det vil vi forhåbentlig alle – så giver det mening i høj grad at støtte det lokale liv. Det gælder også butikslivet – i hverdag og ved gavekøb” Jeg gentager, jeg er fuldstændig enig i det, Ole Dall her har skrevet.

Jeg tager det som en selvfølgelig, at Ole Dall også kender til Kommunes utrolige mange indkøbsaftaler, der rammer små og mellemstore lokale erhvervsdrivende hårdt. Det syntes jeg, som jeg skriver, også hører med til denne diskussion/opfordring. Hvis kendskabet skulle vise sig ikke, at være til stede, vil jeg opfordre Skive Folkeblad på et tidspunkt, at sætte fokus på dette område, der er så ødelæggende for det, vi alle ønsker, nemlig, handel lokalt.

Men husk Skive Handel, det skal ikke kun gå den ene vej. Behandl lokal tilbudsgiver som I selv ønsker at blive behandlet.

Alle ønskes en god jul og en god julehandel, trods alt.

Erik Mortensen

Kybehuse 153 – Vile – 7870 Roslev.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *