Lukket med øjeblikkelig virkning!

Samlingsstedet for dagplejen i Rødding, Østergade 13B (Bumlehuset) er efter ca. 10 år lukket og stænget fra dag til dag, uden den store opmærksomhed fra bla. dagspressen. Det er da ellers noget sådan, avisen godt kunne informerer kommunens borger om, men det er et valg som jeg ellers ikke vil blande mig i. Skulle det alligevel have været omtalt, og jeg ikke har set det, så vil jeg beklage med det samme.

Men, efter at have gennemlæst de papirer jeg har fået, fordi jeg har bedt om aktindsigt. Nu stoler jeg så denne gang på, at jeg har fået alle de relevante papirer. (skulle en fra Kommunen læse dette og komme i tanke om, at der alligevel også denne gang manglede noget, så send det venligst til mig). Som skrev, så har jeg læst det, jeg har fået tilsendt og min konklusion er, at Skive Kommune heller ikke denne gang lever op til det, som man kunne forvente. På samme måde som Havnevej 41 i Skive der ejes af firmaet Jensen og Jensen. Har Skive Kommune, som ejer af Østergade 13B heller ikke ajourført BBR. Det er nu kommet til at gå ud over brugerne af Østergade 13B. Der er desværre flere ting der ikke overholder lovgivningen. En af tingene er, at bygningen står registreret som udhus i BBR, hvorfor den ikke kan/må benyttes til ophold. Det ser ud til at, Kommunen har været bekendt med brugen af denne bygning, samt de om forandringer der er sket igennem alle årerne, uden der har været en eneste i kommune, der har reageret. Det er ikke betrykkende sådan bare lade stå til. Brugen af huset er aldrig blevet godkendt. Det er svært at forstå, at der stort set vil blive forlangt, at bygninger der bruges så lidt og så primitivt at de skal leve op til BR15 reglerne. Dvs. etablering af ABA, dagslys procent er overholdt, at der er personalefaciliteter til dagplejerne, bygningens klimaskærm overholder de gældende u-værdier, at der er ventilation og at indeklimaet generelt overholdes mv. Kommune har dags dato heller ikke levet op til, at alle kommunens bygninger i 2018 skulle registreres i BBR og hvad de må bruges til. Allerede i 2010 er der blevet givet diverse dispensationer i relation til dagplejens brug af bygningen. De to personer der dengang var involveret, er fra teknisk forvaltning Ole Juul Thomassen og Lindy B. Olesen.

Gad vide hvor mange andre ”primitive” bygninger der nu skal lukkes? Selvfølgelig skal alle nødvendige forholdsregler overholdes, men hvordan kunne der gå så mange år, før der fra Skive Kommunes side blev grebet ind. Oplysninger havde de fået mange af i gennem alle årerne.

Hvem fra Kommunen, har fra start overset, at disse børn og voksne fik lov til at indrette sig i et ulovligt ”UDHUS”?

Håber, at der for dagplejen i Rødding og for den sags skyld også i snart i Lem (her ser det også ud til, at der er problemer) snart findes noget andet til dem.

Erik Mortensen

Kybehuse 153 – Vile – 7870 Roslev.

PS.

Ih, hvor er det kommunalt! Sjovt? Nej, egentlig ikke sjovt. Nærmest bekymrende, når som jeg har bedt om aktindsigt i denne sag og ser hvordan en sådan sag er kørt fra Herodes til Palaus, møde efter møde, utrolig hvor mange mennesker der skal involveres for, at komme til et foreløbigt resultat. Bureaukrati når det er værst.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *