Mangel på arbejdskraft?

Ja, det bliver gentaget dag efter dag. Flere kommer med det samme forslag, og har gjort det i årevis, de er alle optaget af at få importeret udenlandsk arbejdskraft i rå mængder.

Hvad med den store del af danskfødte unge, der aldrig får en uddannelse. Disse mennesker bør bringes i spil. Nedvurderingen af manuelle job og især job i servicesektoren har gjort mennesker skrækslagene ved tanken om et job. Lige nu er vi her i Danmark ved at opbygge et klassesamfund, noget der på områder kan sammenlignes med lande, der er stærkt afhængigt af fremmedarbejder, ansat i den private sektor, mens landets egen befolkning fortrækker at arbejde i den lukrative behagelige offentlige sektor. Disse lande jeg tænker på, har så mange penge, at de ikke behøver at lade landets borger arbejde i servicesektoren. Så mange penge har vi trods alt ikke i Danmark, den siddende regering kan jo selvfølge fortsætte med at gældsætte vores land.

Det er efterhånden et særsyn, at finde en dansker bag rengøringsvognen, i stalden eller på jordbærmarken. Servicejob er en del af samfundet på godt og ondt. Alle har det bedst med, at servicejob besættes af folk med forståelse for de sammenhænge, de arbejder i. Som plejekrævende ældre vil jeg nødigt udsættes for pleje af stadig skiftende udlændinge, hvoraf mange taler et dansk, man ikke forstår. Det giver hverken tryghed eller acceptabel pleje. Derfor er det efter min mening skadeligt for landet at fokusere på importeret arbejdskraft. Der er arbejde i Danmark, til dem der vil arbejde.

I Danmark bruger vi den økonomiske pisk for at fremme en anden adfærd, højere straffe/bøder, det vil hjælpe mener politikerne. Mener de samme politiker så også, at det vil hjælpe på menneskers lyst til at arbejde i servicefagene, hvis beløbene for ikke at ville arbejde blev væsentlig reduceret? Eller helt bortfaldt feks. for muslimske kvinder. Vi må alle yde før vi kan nyde.

Erik Mortensen, Spidskandidat for Nye Borgerlige.