”Ren” Jul i Skive

Usmagelig forskelsbehandling.

Jeg har i tidligere indlæg, kommenteret på den for mig urimelig forskelsbehandling af den lokale tilbudsgiver, på den kommende julebelysning i Skive By. Har nu modtaget yderligere materiale. Men måtte rykke for det, som Kommunen i første omgang vurderede som ”forretnings hemmeligheder” igen en fejlvurdering. Hvis det jeg nu endelig har modtaget fra Kommunens side i første omgang blev betragtet som ”forretnings hemmeligheder” så kan Skive Kommune finde på undskyldning for stort set alt, når de som sædvanligt, vil gener en borger i, at få oplysninger.

Jeg vurderer, at der reelt er tale om, at 3 tilbudsgivere er blevet forelagt hvert sit materiale og ikke et fælles ens og samlet udbudsmateriale, hvilket jeg betegner som yders kritisabelt og amatøragtigt.

Som den lokale tilbudsgiver, må det da være svært, at stå som taber trods absolut billigst tilbud, dette taget i betragtning, at 2 byrådsmedlemmer (Knud Bjerre og Per B. Jeppesen) begge fra Skive Listen, bekræftede det lokale tilbud som værende billigst, ja endda væsentlig billigst og som bilag også indikerer. Det undrer mig ikke, at de to fører sig frem, som de gør. Jeg kan ikke se nogen steder, at formanden for Byudviklingsudvalget Knud Bjerre har stemt for det billigste tilbud fra den lokale leverandør.

Selv om jeg har mine tvivl, så er jeg nødsaget til at tro, at de byrådsmedlemmer der har skullet tage stilling til det ansøgte fra Skive Handel, har sat sig ind i sagen, som er deres pligt. Feks. kan jeg se, at den lokale tilbudsgiver i sit tilbud, havde dele af belysningen med på posthustorvet. Dele som nu siden er blevet bevilget (kr. 250.000). Det er også misvisende, at politiker overfor den lokale tilbudsgiver oplyser, at partyteltet på ingen måde vil blive placeret på Rådhustorvet, hvilket ej heller indgår i begges tilbud, men nu pludseligt også som en ekstra bevilling indgår i projektet. Jeg gentager gerne, at jeg er fuldstændig uforstående overfor, at Skive Kommunes politiker med Borgmester Peder C. Kirkegaard i spidsen, vil behandle en lokal erhvervsdrivende på denne måde ved, at yde tilskud til noget udenfor kommunen, som kunne have skabt juleglæde i egen kommune. Men det kommer egentlig ikke bag på mig. Borgmesteren vil sikkert henholde sig til ”ja, men vi yder kun tilskuddet, beslutningen om indkøbet er hos de der ansøger” Hvis det fortsat er Borgmesterens holdning, burde han revurdere sin tankegang.

Når så dette er sagt, uanset forskellige nuancer i alle 3 tilbud, så er bundlinjen, at vores lokale firma kunne være med på prisen, montagen, garantien og ikke mindst opbevaring efter endt brug.

Borgmesteren ”vidste du, hvor du havde” ”Borgmesterens ord- handel lokalt”

 

Erik Mortensen

Kybehuse 153 – Vile – 7870 Roslev.

 

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *