Sparekniven i plejesektoren?

Byrådets usmagelige forsøg på at inddrage, plejepersonales ikke overenskomst dækkede pauser, som det så flot kaldes. Ja det sker samtidig med personaleflugt fra plejesektoren.

Den flugt, der nu er så alarmerende, at ledelsen i flere afdelinger, forsøger sig med trivselsmøder af flere omgange. Men hvad hjælper trivselsmøder, hvis man bare trækker det hele af brættet, som så ofte før! Psykisk dårligt arbejdsmiljø og konstante ændringer i arbejdsplaner, er ikke noget der kendetegner en god og velfungerende arbejdsplads. Den tryghed man fra ledelsens side kunne skabe, mellem plejepersonale og borgere prioriteres ikke. Netop fordi der konstant foretages rokader i de ansattes tilknytning til borgerne. 

Tag dog for en gangs skyld fat ved nældens rod, og erkend de faktiske forhold. Årsagen skal ikke findes og ej heller løses på ”gulvet”. Der kan ikke spares millioner ved at afskrive plejepersonalets små pauser. Plejepersonalet står til rådighed i den fulde vagtperiode. Hvis de skal afholde pauser på faste tidspunkter, og dermed har den fulde rådighed over sin egen pause, bliver det en kostbar omgang for Skive Kommune. Dermed har de ret og pligt til, at holde pause på planlagte tidspunkter og i egnede faciliter. Og hvem siger for øvrigt, at der er tid til pauser? Stop nu med at jagte det personale, der dagligt yder en stor arbejdsindsats. Stop bureaukratiet, den konstante kontrol og den mistillid der er til medarbejderne i Skive Kommunes plejesektor. Der kan med sikkerhed rationaliseres. Start med at kikke på logistikken i den kørende pleje og omsorg. Derefter at søge årsager til sygdom og opsigelser. Dygtigt personale skal man værne om. Den reelle årsag til den usammenhængende og usmidige plejesektor i Skive Kommune, skal findes hos ledelsens manglende kompetencer. Man formår ganske simpelt ikke at anerkende og fastholde de dygtige medarbejdere. Prøv i stedet at kikke indad. Det er for alvor tid til selvransagelse hos ledelsen, men så sandelig også politisk.

Erik Mortensen Kybehuse 153 7870 Roslev.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *