Spørgsmål til Skive Folkeblad & – Kommune.

Opstod en overskrift/artikel i Skive Folkeblad torsdag den 8. august bare sådan ud af den blå luft? ”Svømmehold kun for indvandrepiger”. Det er denne overskrift, det drejer sig om. Mine spørgsmål er som følger: Er det et nyt tilbud, som der står?(svaret i artiklen er ja, men er ifølge Skive kommune et nej) Er det kun for indvandrepiger fra konfirmationsalderen og op? (svaret er ja, men ifølge Skive kommune et nej) Vil mænd ikke have adgang til området, mens undervisningen foregår? (svaret er nej, men ifølge Skive kommune et ja) Er der tale om et kønsopdelt svømmehold? (svaret er ja, men ifølge Skive kommune et nej) Altså ingen tilbud til drenge på dette hold? (svaret er nej, men ifølge Skive kommune et ja). En præcisering om dette svømmehold blev bragt i Skive Folkeblad, af selv samme Jane Krogh Pedersen fra svømmeklubben Poseidon. Her kunne hun kun fortælle, at Badelandet ikke bliver lukket for andre i det tidspunkt, der er kønsopdelt svømmeundervisning for indvandrepigerne. Dog med en lille tilføjelse, selvfølgelig skal disse indvandrepiger kun have kvindelige træner. En sådan opfattelse må stå for Jane Krogh Pedersens egen regning. Hvordan er det så med drengene?

  Dette står i skærende kontrast til hvad Skive Kommune har af meninger vedr. dette svømmehold. Hvorfor har Ungdomsskolen som har opfostret denne idé med svømmeundervisning kun for indvandrepiger ikke udtalt sig offentligt? Ungdomsskolen siger, at det er fordi Skive Folkeblad ikke har kontaktet Ungdomsskolen.  Det som i Skive Folkeblad blev til ”Svømmehold kun for indvandrepiger” er i realiteten et ganske almindeligt svømmehold, som i foråret hed ”Teenagebegyndersvømning” Man kan tilmelde sig på Ungdomsskolens hjemmeside. Aldersgruppe til og med de 18 år, fra 7. klassetrin og med mandelige og kvindelige underviser. Intet er nævnt om, at det kun er for piger. Efterfølgende fik de 10 tilmeldinger til holdet – alle med anden etnisk baggrund end dansk og kun piger. Kommunen mener, det er vigtigt at præcisere, at holdet har haft nøjagtig samme vilkår, som alle andre brugere har i Skive Badeland. Dvs. at der ikke har været nogen særregler overhovedet for dette hold. Det er også vigtigt for kommunen, at præciserer at holdet har været åbent for alle unge, uanset etnicitet og køn.

  Det nye hold her til efteråret, har foreløbigt 7 piger og 2 drenge.

Hvorfor har der fra Ungdomsskolen side, ikke været interesse for at dementere artiklen i Skive Folkeblad om dette tilbud?

Byrådet har 2 repræsentanter i Ungdomsskolens bestyrelse. Hvorfor har man ikke hørt fra dem? Kan det virkelig passe, at Byrådsmedlemmerne Peter Hahn fra Venstre eller Julie Lysdal Markussen fra Socialdemokratiet ikke har en mening, som vi vælgere kunne have lyst til at høre noget om? Eller fastholder de deres princip om ikke, at fortælle offentligheden noget som helst i denne valgperiode?

Kun de sidste 14 dage op til et kommunevalg, vil vi kunne få oplyst, hvad de står for og mener.

Journalist Brian Laursen, der havde forfattet artiklen må nu op ”på hesten” igen, for endnu en præcisering i denne sag.

Erik Mortensen

Kybehuse 153 – Vile 7870 Roslev.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *