Svar til Peter Hahn.

Venstremand-Byrådspolitiker-Næstformand for Børne- og Familieudvalget i Skive Kommune-Medlem af udvalget for ældre-Medlem af ungeudvalget-Medlem af ungdomsskolebestyrelsen-Politiassistent og underviser-Medlem af politiforeningen.

Politiet!

Jo, Peter Hahn kan underskrive sig med lidt af hvert. Det ser ud til, at det er ham meget om at gøre, at bruge den rigtige titel, når han kommer med hans formanende ord, om dit og dat. Hvor er det dejligt, at han sådan føler sig kaldet. Især, når det rammer en af hans venner.

Det undrer mig, at han som underviser, politiassistent, ynder i den grad, at skrive/tale ned til folk, Det nogen vil kalde for voksenmobning. Nu ved jeg godt, at han er ansat i et politikorps, der i den grad har sine interne problemer, når det gælder voksenmobning. Skyldes Peter Hahns voksenmobning, at han selv har været udsat for mobning under sin uddannelse som politiassistent? Bare det, at han finder det nødvendigt, at prale med, at en person i et læserbrev ikke sætter kommaerne i sit læserbrev, som Peter Hahn ville have gjort. Eller bare fordi en anden læserbrevsskribent tillader sig, at bruge ordet arresterer i stedet for ordet anholde. Med denne voksenmobning hos Peter Hahn, kan jeg være i tvivl om, han er egnet til at besætte de medlemskaber, jeg i starten har nævnt. Jeg har før nævnt, at der burde en anden støbning af lokal betjente til for, at klare alle de problemer der hober sig op lokalt. Med min viden om Peter Hahn, er jeg endnu mere sikker i mine antagelser.

Roslev skole!

Med overskriften ”Skolerne i Skive Kommune” læserbrev i Skive Folkeblad den 8. februar. Her stor lyver Peter Hahn om min person. Med sine bevidste løgne, kan man undre sig over, at den person kan have det job og medlemsskaber han har. Ud over, at jeg har ham mistænkt for, gerne at ville voksen mobbe, så har jeg ham nu også mistænkt for, at være en lystløgner. Citat fra hans læserbrev ” I sit debatindlæg ”buldrer” Erik frem i sin sædvanlige stil ”det er for dårligt – det kan ikke passe”, nyt citat ”hvilket jeg finder uanstændigt, idet Erik på et unuanceret grundlag og på en tydeligvis uoplyst baggrund tilsviner vort skolevæsen, Roslev Skole og dets personale” citat slut. Peter Hahn, hvor i mit læserbrev står det? Kommentarer til mine læserbreve får jeg mange af, dejligt, når nogen gider at diskuterer på et sagligt plan. Lige nøjagtigt mit læserbrev tirsdag den 29. januar ”CEPOS tal, er ikke alt-Roslev Skole”, er et af de læserbreve, jeg har fået mange positive kommentarer på. Alle, uden undtagelser, har givet mig ret i mine antagelser.

 ”Skæg for sig og snot for sig”

Sådan kunne jeg fristes til at udtrykke mig efter Peter Hahns kommentar til mit læserbrev.

Sagen er den, at Peter Hahn forsøger sig, på lige fod med Skolelederen på Roslev Skole Stefan Frøkjær-Jensen, nemlig, at forvirre læserne om, hvorledes det står til, netop på Roslev Skole. Det kan heller ikke være tilfældigt, at det netop er Skolelederen på Roslev Skole, Skive Folkeblad vælger at kontakte i denne forbindelse! Når overskriften er, CEPOS tal er ikke alt, er det netop for, at belyse, ud fra Skive Kommunes egen Kvalitetsrapport, og IKKE ud fra CEPOS tallene, hvor grelt det i virkeligheden står til på Roslev Skole.

Nu er der jo det, med CEPOS, der jo er en liberal tænketank, og som Venstre ofte læner sig op ad, måler på den socioøkonomiske baggrund. Dvs. jo højere tallet er over nul, jo bedre formår skolen at udvikle eleverne fagligt. Man kan antage, at jo lavere eleverne ligger, jo nemmere er det for den enkelte skole at løfte elevernes fagligheder. Men, sådan er det altså ikke på Roslev Skole.

Det er da ellers en meget liberal tankegang, at måle børn og unge på tal, men det billiger du, Peter Hahn åbenbart ikke, når det ikke er til fordel for egne rækker. Det ser jo heller ikke kønt ud, at kritisere en skole, hvor din ægtefælde er ansat som lærer.

 Netop et punkt som uddannelsesparathed er jo meget central for de unge mennesker, et sted hvor Roslev Skole efter Skive Kommune egene opgørelser falder helt igennem. Det er jo netop denne godkendelse, der giver grønt lys til diverse ungdomsuddannelser.

Alle de nævnte tal og oplysninger jeg referer fra, er hentet fra denne Kvalitetsrapport udarbejdet af Skive Kommune, og kan ses på min BLOG www.erik-mortensen.dk. Her fremgår det med al tydelighed, hvorledes Roslev Skole er bundskraber på flere punkter. Disse er nævnt i mit læserbrev i Skive Folkeblad den 29. januar, og er ligeledes at finde på min BLOG. Den påstand, at de skulle være oplyst på et unuanceret grundlag og en tydeligvis uoplyst baggrund, er direkte usandt. Efter at du deltog i det årlige Børn- og Ungetopmøde med temaet: ”Æblet må godt falde lidt længere fra stammen”, konkluderer du, at en helt væsentlig årsag til stor faglig forskellighed blandt vore børn og unge ”ligger gemt” bag ordlyden i ovennævnte tema. Med andre ord, mener du altså, at årsagen til Roslev Skoles placering som bundskraber, skal søges blandt en større gruppe forældre i Roslev og Omegn, der ikke selv er alt for begavede og ej heller evner, at opdrage deres børn. Det er da en betydelig mere vovet påstand, end Selv Stefan Frøkjær-Jensen formår. Han holder sig trods alt alene til at udskælde børnene, offentlig i hvert fald.

Roslev Skole blev tilbage tildelt et større million beløb fra Mærsk fonden, samtidig med et stort ekstraordinært kommunalt tilskud fra Skive Kommune til at implementere ONTARIO modellen, Alle børn kan lære, eller ” I mål med læring” som man kalder det i Skive, ser heller ikke ud til at have givet resultater på Roslev Skole. Og her er det igen Skive Kommunes egen Kvalitetsrapport, jeg refererer fra!

Nu har Skoleleder på Roslev Skole, Stefan Frøkjær-Jensen, så igen taget hul på en ny pose penge i millionklassen, denne gang fra Løkke-Puljen. Det er tankevækkende, hvordan børn som føler sig kasseret på Roslev Skole, kan skifte til feks. en friskole og ganske kort tid herefter, vise sig som værende livsduelig unge mennesker, med mod på livet og følelse af ligeværd, blot fordi de inkluderes og bliver inddraget i et læringsmiljø, der evner at se dem. Disse kompetencer findes ikke i tilstrækkelig grad på Roslev Skole, så kan man altid diskutere, om det er ledelse eller lærere der ikke løfter opgaven.

Erik Mortensen

Kybehuse 153 – Vile 7870 Roslev

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *