Svar til Socialdemokraten Michael L. Nielsen

Du forstår ingen ting, hvad jeg end forsøger, men at skrive udokumenterede påstande om Nye Borgerliges politik vil du.

Nye Borgerliges økonomiske plan er ude, og i stedet for at socialisterne turnerer rundt med en masse falske myter, spin og påstande om den, så er her lige et par eksempler.

“Det er et frontalangreb på velfærdssamfundet”. Påstår socialisterne

Lad os kigge på det faktuelle: Nej! Det vi siger, er, at når politikerne i år bruger 100kr., så må de næste år nøjes med 99,40kr.

Man skal godt nok være blevet en magtarrogant fastgroet karrierepolitiker, hvis man vil påstå, at der ikke bliver spildt og misbrugt bare lidt penge i det offentlige, og at det selvfølgelig er muligt at levere god kernevelfærd, mens man skære noget frås væk. Ja, de politikere burde ærligtalt ikke være i nærheden af ansvaret.

 ”Der er ikke penge til at der bliver flere ældre”. Påstår socialisterne

Lad os kigge på det faktuelle: Det kaldes det demografiske træk. Det har vi fuldt medregnet i den økonomiske plan, og afsat de 43 milliarder som dette koster, så der fx kan ansættes det nødvendige pleje- og sundhedspersonale til denne udvikling.

”NB vil fyre 100.000 sygeplejersker og sosu’er”. Påstår socialisterne

Lad os kigge på det faktuelle. Nej! Der bliver tværtimod afsat 43 milliarder netop til at ansætte det nødvendige personale på disse områder, men der vil helt sikkert være offentlige ansatte, som fremover vil arbejde i det private instedet for det offentlige.

Fx vil der ikke være 2-3.000 i DR, og 8.000 i jobcentrene. Der vil være projektledere, kommunikationsfolk og andre, hvis arbejdskraft er ønsket af det private, som vil rykke derover. Flere unge vil i fremtiden kigge mod det private for deres karriere, og yderligere vil der over 15 år være en betydelig naturlig afgang og udvikling i opgaverne.

Derfor kan man ikke sætte præcis tal på hvor mange færre, eller hvem det er. Det kommer helt an på de politiske beslutninger. Det er klart, hvis der rykkes en kommunal kommunikationsmedarbejder til 700-800.000kr fra offentlig til privat, vil det være færre, end hvis det er HK`ere og sosu’er til 350.000. Hvis man undlader at bygge et unødvendigt fancy nyt rådhus, vil man ikke skulle justere på samme måde på andre områder. Hvis man fyrer sygeplejersker i stedet for at fjerne ulandsbistanden. Men det er netop hvad vi gør op med.

Fremover skal der være det nødvendige antal medarbejdere til at kunne levere god kernevelfærd. Hverken flere eller færre.

Derfor påtager vi os også løbende at fremsætte beslutningsforslag for 6 milliarder hvert år, det bliver tydeligt for enhver, at det kan lade sig gøre. 6 milliarder er mange penge, men ikke når man tænker i procenter og ud af over 1260 milliarder. Og tænk bare på DR, Jobcentrene, eksterne konsulenter, integrationsprojekter, udgifter til udlændinge, dårligt drevne kommuner, ja, listen er nærmest utømmelig.

Kort sagt, et mere borgerligt Danmark, hvor politikerne bestemmer mindre og danskerne mere.

   Michael Lundsted Nielsen er enige med mig i, at der i alle tilfælde skal være er rigtig god og ordentlig sagsbehandling i Skive kommune, men så ophører enigheden også, Michael Lundsted Nielsen vil ikke, modsat undertegnede, gøre noget ved alle de, for mig, triste sager der igennem denne byråds periode er beskrevet i denne avis. For det kræver den indblanding fra politikerne som jeg vil stå for.

Erik Mortensen

Spidskandidat for Nye Borgerlige