Udlændingeloven af 1983.

Det er nok en af de love, der har haft den største negative betydning for Danmark.

Forslaget til denne nye udlændingelov blev vedtaget med 155 stemmer, mod 12. Kun Fremskridtspartiet stemte imod. Altså, alle andre partier stemte for denne lov, der vendte op og ned på det homogene Danmark, der trods alt var på dette tidspunkt.

Hvad husker man så fra den gang? Dagspressen brugte ikke megen spalteplads til at informerer danskerne. Det var de røde partier incl. De Radikale der førte an, så loven blev så positiv, for de mennesker der ville til Danmark. Socialdemokraterne var et af de partier, der ønskede meget lempelige regler vedr. familiesammenføring. De Konservative som endte med, at stemme for loven, havde ellers på flere områder store betænkeligheder. Ord fra en fremtrædende Konservativ politiker som mente, det var nødvendigt at opretholde et effektivt stop for indvandring ”Ellers er der risiko for alvorlige raceuroligheder, og for Danmarks eksistens som nationalstat” Modsatte holdninger havde/har De Radikale, der ser det som et problem, at verden er opdelt i nationalstater.

Danmark havde nu fået en ny udlændingelov. Den havde været knap seks år undervejs. Enkelte politiker havde været skeptiske over for en sådan meget lempelig udlændingelovgivning. Loven var nu blevet lempelig, den blev kaldt den mest liberale udlændingelov i verden. Fremtiden skulle vise, hvilken virkninger der ville følge af loven.

Det har fremtiden så vist, alle de gamle partier har mere eller mindre indset, at denne lov fra 1983 er alt ødelæggende for det ellers homogene land Danmark, trist men sandt. Har de så løsningen for dette kæmpe problem? Nej, for de vil ikke udtræde af de konventioner, som de helt tilbage i 1952 underskrev, og som den gang havde en anden betydning end den har i dag. Pålægger den gamle konvention egentlig Danmark nogen forpligtigelse til at yde asyl til personer der møder op ved grænsen? Hvis ikke, hvorfor har skiftende regeringer så for længst ikke stoppet denne praksis?

Erik Mortensen

Spidskandidat for Nye Borgerlige