Venstre! Er der en voksen til stede?

Nummer 3 på venstres valgliste, den unge og umodne Matthias Landeværn Nielsen, truer mig og Nye Borgerlige i et læserbrev, Skive Folkeblad bragte fredag den 18. juni. Denne unge mand kom lige fra gaden, og havde rygsækken fyldt med Nye Borgerliges politik og tilmed foragt for den førte politik, der er ført i Skive kommune, ført an af Venstres borgmester Peder Chr. Kirkegaard.

Matthias Landværn Nielsen skriver »Jeg lovede at holde min mund med, hvad der er sket internt i bestyrelsen, så længe jeg sad der«. Punkt 1, det har du så ikke overholdt, flere i Venstre kender dine historier. Punkt 2, du faldt i med begge ben. Min taktik lykkedes, jeg har i rigtig lang tid betragtet dig som en »muldvarp« blandt os. Og det viser også det nære forhold, du hele tiden havde til Venstrefolk. Så kære Venstrefolk, fortæl aldrig Matthias Landeværn Nielsen mere end I vil høre igen.

Mathias, det læserbrev du henviser til, har du slet ikke fattet, at det kun er dine egne skrevne ord, jeg har gengivet? Levebrødspolitiker/for pengenes skyld skriver du om mig? Den påstand må komme fra din partifælde i Venstre, der har huset belånt til skorstenen! Hvis jeg er noget, så er jeg politiker for Danmarks skyld. Du beskylder mig for at køre en personlig hetz mod politiske kollegaer. Kom endelig med eksempler hvor mine udtalelser ikke er i overensstemmelse med sandheden?

Videre skriver du »Jeg holder mit ord, hvis du holder dit«. Jeg har aldrig lovet dig noget som helst Matthias Landeværn Nielsen. Jeg har virkelig ondt af dig Matthias, men husk det var dig der kastede den første sten. Du er i den grad blevet misbrugt af partiet Venstre endda med Borgmester Peder Chr. Kirkegaards opbakning. Den borgmester, der ønskede en ordentlig tone, har nu iscenesat/accepteret dette angreb. Borgmester Peder Chr. Kirkegaard har ikke engang format til at indkalde nye partier, der ønsker at komme i Skive Byråd? Nu har han tilmed forspildt chancen.

Jeg glæder mig til at læse om, hvad du har at fortælle fra vores interne møder i Nye Borgerlige. Jeg håber ikke, at det bare er tomme trusler, du er kommet med. Vi i Nye Borgerlige er vant til lidt af hvert, og som jeg på et tidspunkt sagde til dig »det kræver hår på brystet at være i Nye Borgerlige«. Var det måske også en af grundene for at falde os i ryggen? Der er to politiske personer, der har erklæret Nye Borgerlige »krig« fordi vi mener, der er meget i Skive kommune, der skal ryddes op i.

Matthias, det fra Nye Borgerlige som du stadigvæk er i besiddelse af vil jeg hermed give dig lov til at beholde som en slags souvenir, til minde om det parti og den politik, du engang ville kæmpe for, så Danmark igen kunne blive et bedre land at leve i, det betyder ikke så meget for dig mere, trist.

For ganske kort tid siden skrev du i avisen »jeg er ikke partihopper«. Hvad er det så for en disciplin, du lige har udført?