”Vi (Skive Kommune) har ikke været gode nok”

Det kommer ikke som nogen overraskelse, at Skive Kommunes nye socialchef Heidi Becker-Rasmussen må indrømme dette. Men, om det nu også er rigtigt, når det drejer sig om den konkrete sag, omtalte i Skive Folkeblad tirsdag den 29. januar, er nu noget tvivlsomt. Det drejer sig om, at administrere lovgivningen vedr. BPA (borgerstyret personlig assistance). Det er ubetinget den bedste løsning, i dette tilfælde, at lade Mikkel Hansen selv styre tiderne. Og det fremgår jo slet ikke, at der her er tale om en person, der ikke selv har kunnet styre det bevilgede, tværtimod. Sagen er nu sendt i ankestyrelsen, lad os så vente på deres vurdering. Jeg håber, at den så også er endt hos ankestyrelsen. For selve det, at administrere en ankesag har Skive Kommune kæmpe problemer med. Det har jeg personligt oplevet. Om kommunen i min sag fik råd og vejledning hos kommunes Borgerrådgiver vides ikke med bestemthed.

Jeg kan læse, at det er Aarhus Kommune, der for mange år siden bevilgede BPA ordningen. Nu har Aarhus Kommune, modsat Skive Kommune ry for, at de hellere vil hjælpe lidt mere, end de måske absolut er tvunget til, ordentlighed kalder man det i Skive Kommune (altså, man siger det kun i Skive Kommune). Det kender jeg personligt til fra min tid i Skive Kommunes socialudvalg.

Det er vist ikke nogen hemmelighed, at der er og har været ledere ansat i Skive Kommune, hvor man med rette kunne sætte spørgsmål ved, om de har evner til, at udfylde den plads de var/er blevet bedt om. Det er heller ikke nogen hemmelighed, at hvis der fra politisk side blev sat spørgsmålstegn ved dette, blev det modarbejdet fra allerhøjeste sted hos ledelsen.

Et eksempel fra den virkelige verden. Utroligt, at en leder i Skive Kommune i gennem flere år, på forskellige afdelinger, har fået lov til, at ødelægge arbejdsglæden hos de ansatte, uden den øverste ledelse ville anerkende problemet. Hos ledelsen/de folkevalgte forstår man den dag i dag ikke, hvorfor man i Skive Kommune har problemer med, at få ansat kvalificeret personale.

Et nyt slogan til Skive: Rejs så længe du selv kan og kom ikke tilbage.

Erik Mortensen

Kybehuse 153 Vile – 7870 Roslev.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *