Ytringsfriheden også på vej væk?

4. maj havde vi som sædvanlig levende lys i vores vinduer. Denne gang for, at markerer 74-året for Danmarks befrielse efter Anden Verdenskrig. Stearinlysene er blevet et symbol på befrielsen, en tradition, der lever den dag i dag.

Er der år 2019, noget der tyder på, at Danmark igen kunne blive besat? Flere udtalelser fra personer der har fingeren på pulsen, kunne godt tyde på at der er lande i verden, som gerne vil bruge militær magt. Men et land kan blive besat eller ødelagt på andre måder end en decideret militær invasion.

EU valget står lige for. I 1972 havde vi EF valg. Her havde sangeren John Mogensen stor succes med ”Danmarks jord for de danske” sangen er også i dag populær, og ikke mindst top aktuelt. Både når det gælder EU’s måde, at tilrane sig mere magt over danskerne. Men sandelig også, når vi ser på den invasion af mennesker, der ikke vil det danske. Kender I 2. vers af sangen? Hvis ikke så læs dette, skrevet af John Mogensen: ”Kanoner ladet med guld står parate ved vores grænse, klar til aktion. Civile millioner fra syd gør sig rede økonomisk til en kæmpe invasion. Hvad fortidens hære ikke ku` klare med vold kan nu ordnes per kontrakt, blot en pen og et stykke papir, op med bomme, også ind med den fremmede magt”.  Ja, skrevet i 1972. År 2019 er det blevet en realitet. Hvordan kunne dette ske? Den enkelte forklaring er, at der har været og stadigvæk er flertal i den danske befolkning for denne udvikling. Det er svært for én som mig, der aldrig har ønsket en sådan udvikling. Heldigvis kan jeg på Facebook dog læse, at der er personer, der gerne vil fortælle om faren ved nazismen. Den gang kunne man heller ikke ytrer sig uden fare for angreb, her var det så nazisterne, der ville bestemme. Der kan drages en parallel i Danmark år 2019 til det som diverse fortolkninger af Saria loven står for, det er nemlig lige så modbydeligt. Jeg syntes, at man også godt kan drage en parallel til 20èrne og 30èrne. Dengang var der også ekstreme og yderligt gående strømninger, som lige så stille tog til.  For at blive ved indledningen, så blev det danske politi sat ud af spillet i 1944. År 2019 har jeg den samme fornemmelse, poltiet er sat ud af spillet på mange vitale områder. De kan ikke beskytte Grundlovens ord om feks. folks ret til, at ytrer sig, sørgeligt. Nu er det muslimerne, der bestemmer over denne del af Grundloven. Indvandrerne har på det sidste også taget magten over Brønshøj torv, jaget ”pølsedamen” væk, fordi hun ikke ville erstatte svinekødet i pølserne med halalkød. Muslimernes landområder i Danmark bliver større og større. Politiets svar ”Vi bruger meget tid på at gå i dialog med muslimerne, vi træffer derude” Hvis dette fortsætter, så er politiet hovedårsagen til, at indvandrerne vinder kampen om Danmark.

   Det er ret bekymrende, når man i en måling kan læse, at ca. 50 % af deltagerne ikke mener, at politiet skal beskytte personer, der ønsker, at bruge sin Grundlovssikrede ytringsfrihed. Årsagen til beskyttelse kender de fleste, nemlig, at muslimerne heller ikke i dette tilfælde vil lade det ske. De 50 % i målingen må jo så også mene, at minister Inger Støjberg, Kurt Vestergård, Pia Kjærsgaard, Naser Khader, Lars Hedegaard og Flemming Rose mf., heller ikke skal beskyttes af politiet. For der er vel ikke forskel på personerne? Og den måde de skal have mulighed for, at udbrede Deres synspunkter på. Her skal vi måske også fremadrettet til at spørge muslimerne om lov?

   Ytringsfriheden gælder også for ytringer, der kan virke stødende på andre, men der er et vilkår i et åbent demokrati, at man risikerer, at skulle høre udsagn og ytringer, som man ikke bryder sig om. Det er beskæmmende, at mange medlemmer af Folketinget, og tilmed Lars Lykke Rasmussen selv, ikke bakker utvetydigt op om ytrings- og forsamlingsfriheden.

Erik Mortensen

Kybehuse 153 – Vile 7870 Roslev.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *